Ventilatorboxen aanschaffen
Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien bij het bouwen of verbouwen van een pand of een gedeelte van een gebouw, is het zorgen voor een goed ventilatiesysteem. Frisse en verse lucht is van groot belang. Niet alleen om de mensen in de ruimte te voorzien van schone lucht, maar ook omdat warmte en vocht schade en schimmels kunnen veroorzaken in een slecht geventileerde ruimte. Afzuiging is dan ook nodig om warme, verontreinigde en vochtige lucht af te voeren. Dit kan je voor elkaar krijgen met een ventilatiesysteem, maar ook met ventilatorboxen kopen.

Waarom een ventilatorbox kopen?
Een ventilatorbox is een geïsoleerde box met een slakkenhuismotor ingebouwd. Dit maakt dat ze zeer weinig geluid maken, zonder kracht te verliezen. De stalen boxen zijn geïsoleerd met brandwerend noppenfoam. Dit zorgt ervoor dat de box zo goed als geen geluid maakt.

Er zijn veel soorten ventilatorboxen die je kunt kopen. Denk hierbij aan verschillende capaciteiten, verschillende manieren van omgang met de lucht en verschillende aansluitmanieren.

Maar waarom zou je een ventilatorbox kopen en niet gewoon buisventilator bijvoorbeeld? Het grote voordeel van ventilatorboxen is dat ze zeer stil zijn in gebruik en op een breed vlak kunnen worden toegepast. Dit maakt afzuiboxen ideaal om in te zetten in bijvoorbeeld horecakeukens, rookruimtes, algemene ruimtes, maar ook in woningen of industriële toepassingen.

Verschillende soorten ventilatorboxen
Geen enkel gebouw is hetzelfde en ook niet elke ventilatorbox werkt voor iedereen even functioneel. Bij verschillende modellen moet je denken aan een enkelwandige box, een softbox afzuiger of een dubbelwandige ventilatorbox.

Mochten alle standaardopties nog niet goed passen bij jouw bedrijf of pand, dan zijn er ook mogelijkheden om ventilatorboxen op maat te laten maken. Denk hierbij aan het kiezen van de ventilator, het materiaal en de afmeting van de ventilatorbox. Er zijn veel mogelijkheden.